Mannen med glasögon!

Jag är väl medveten om att jag hyllar 80-talet och dess musikkultur. Men ibland är det faktiskt så att till och med jag tvekar ibland. En av Sveriges främst säljande artister under 1980-talet var den glasögonbeprydde Stefan Borsch som hade hitar som "Inga blommor växer på en sjömansgrav" och "Vid en liten fiskehamn". Självklart var Stefan Borsch som så många andra under samma tidsperiod en ren produkt ur Marianne-stallet från Skara, med Bert Karlsson på tronen. Det fanns ju en tid i svensk musikhistoria då allt som Bert Karlsson hade tafsat på sålde i tusental och åter tusental. Stefan Borsch tillhör faktiskt en av de bäst säljande artisterna i svensk musikhistoria om vi skall lägga till hans karriär som sångare i Vikingarna som fick ett slut 1978.

En annan rolig fakta är väl att Stefan Borsch var från Hagfors och ersattes som sångare i Vikingarna av den inte helt okände Christer Sjögren... från vart? Jo, Hagfors såklart. Undrar om Hagfors har nämnts såhär tätt på en blogg någon gång av en person som är uppvuxen out-socknes Hagfors?

För gemene man är den idag bortglömde Stefan Borsch ihågkommen som rösten till Vikingarnas landsplåga "Leende guldbruna ögon", det vill säga originalet då och inte när Christer Sjögren sjunger den.

Varför nämner jag då Stefan Borsch över huvudtaget? Dels för att han i sig är ett så underbart exempel på vad som har betraktats som bra inom Musiksverige, dels för hans klockrena utseende... men allra främst för att det slog mig att Stefan Borsch-eran kanske inte ligger så långt bak i tiden ändå som man hade kunnat tro.


Titta och begrunda över denna man, Stefan Borsch.

Om ett x antal timmar är det riksdagsval i Sverige. Det finns en möjlighet att en viss man får forstätta på sin post som Socialminister.

Jag tänker förstås på den här mannen:


Göran Hägglund Kristdemokraterna en reinkarnation av Stefan Borsch och 2010-års moderna version av densamme.

Vinner Borgarna riksdagsvalet idag så lär jag endast jubla om jag får se kristdemokraten Göran Hägglund sjunga "Inga blommor växer på en sjömansgrav" live i SVT!


En turists små konstateranden!

Jag ägnade ju ett ganska långt inlägg åt Coca-Cola Company och Pepsicos läskkrig på 80-talet. Under min vistelse nere i Kroatien händer det ofattbara på en restaurang vid havet blir jag serverad på ett sätt som nog bara kan hända på en liten restaurang i ett föredetta öst-land.

Här kommer 1000 nålar i ögonen åt Coca-Cola Company och Pepsico:


Jag blir serverad det otänkbara

Jag spär på olyckan ännu mera!

Den totala skadan är gjord och hade min blogg varit världsomfattande hade väl restaurangen fått en hel del läskavtal indragna.

Som en liten uppföljning måste jag bara få ge min syn på humor som turist!


Jag tycker skylten talade sitt tydliga språk, du får ej röka pipa i parken eller hur?

Jag får väl hoppas att det inte bara är jag som tycker att den här bilden var rolig att ta.

RSS 2.0