2011 års bästa skämt!

Joel Schäfer du är värd att lyftas fram som en underbar och bra vän men nu får du mest cred för din underbara humor. Jag har varit och fotograferats idag och det tar inte mer än 20min från att jag har laddat upp bilden på facebook innan Joel Schäfer har varit där och förändrat en helt vanlig profilbild!

 
Det roliga är ju att den är extremt realistisk. Bra jobbat Joel, jag får bara bjuda på den här helt enkelt, man måste ha humor. (Nej, jag röstade inte på Folkpartiet)

För er som inte vet vilka Jon & Vangelis är så är det ju givetvis ett synthband från tidigt 80-tal som hade sin största hit "I'll find my way home" som är ett musikaliskt mästerverk enligt min mening och dyker upp i den svenska ungdomsfilmen "G" med bland andra Niklas Wahlgren och Magnus Uggla som skådespelare.

http://www.youtube.com/watch?v=VosFiY1SifA <------ Jon & Vangelis - I'll find my way home


Om bara några minuter för 25 år sedan mördades Olof Palme på Sveavägen i Stockholm.



Sänd honom en tanke!

En upplevelse!

Inte för att jag är något vidare fan av produktplacering. Men nu får jag väl chocka då i så fall. Har städat igenom hela lägenheten från topp till tå, från toalettstol till microvågsugn, från nya fräscha lakan till nydiskat! 

Jag har levt på ICA:s apelsinjuice varje morgon nu i några veckor eftersom den är både billig och god! Igår bestämde jag mig dock för att bryta trenden helt och köpte en flaska brämhults apelsinjuice som jag köper i omgångar lite då och då. Nu var det verkligen en sådan här dag som jag är trött efter att ha städat hela kvällen och öppnar kylen och dricker en kall brämhults apelsinjuice direkt ur flaskan... himmel vilken upplevelse!

Att saker och ting kostar mycket pengar behöver ju nödvändigtvis inte vara att det på något sätt är bättre. Men det var verkligen så att jag kände smakskillnaden mellan brämhults och ICA:s apelsinjuice, fasen sådär skall apelsinjuice smaka. Jag måste säga att jag har nog inte varit med om att jag vid något tillfälle tidigare i livet stått och verkligen kännt efter när jag dricker apelsinjuice, men i det här fallet var det oundvikligt.


Som stormen river öppet hav...

"Jag stod just mitt i livet,
Visste inte vilken väg jag skulle gå.
Jag hade trott på allt som stod skrivet,
Tills den dagen då jag började förstå.

Jag har rusat blint på vägen,
Och inte sett mig om åt nåt annat håll.
Och aldrig nånsin saktat in på stegen,
Trott jag hade insett livets innehåll.

Så stod du framför mig,
Jag ville fånga dig
Och hålla kvar dig i min famn.
Nånstans var du på väg
Och jag hann i fatt dina steg.

Som stormen river öppet hav, så möts vi här i natt.
Två vilsna skepp på väg i kvav, söker morgonen få fatt.
Där vi når vårt mål till slut, och jag vilar i din famn,
när vinden ebbat ut.

Som solen smeker stranden,
Som gryningsljuset värmer ömt din kind,
Så rör du mig så lätt med handen
Och du famnar mig som havets milda vind.

Närmar mig om igen, enda tills morgonen
ger oss mod att somna in.
Finns inga tvivel kvar, inga frågor som kräver svar.

Som stormen river öppet hav, så möts vi här i natt.
Två vilsna skepp på väg i kvav, söker morgonen få fatt.
Där vi når vårt mål till slut, och jag somnar i din famn
när vinden ebbat ut.

Som stormen river öppet hav, så möts vi här i natt.
Två vilsna skepp på väg i kvav, söker morgonen få fatt.
Där vi når vårt mål till slut, och jag somnar i din famn
när vinden ebbat ut."

1986 Susanne Alfvengren & Ulf Wahlberg

Den som söker den finner!

Nu har jag äntligen lyckats få tag i en gammal svensk klassisk film från 1987. Jag har letat i flera år och aningen mera frekvent i sisådär 2 års tid. Eftersom jag arbetar med film på jobbet så har jag då och då kikat efter en utgivningsdag på DVD men så har inte varit fallet. Varför denna film ännu inte har släppts på DVD när massa annan skit gör det är för mig ett mysterium. Mötte till och med en full man i somras som i fyllan pratade om den filmen varpå jag hakade på samtalet... men han var allt för full för att komma ihåg att skicka mig en kopia av den. Nu har jag dock funnit den och skickat efter den!

Filmen i fråga är i alla fall en film med den väldigt formella titeln "En film om kärlek". Huvudrollsinnehavare är Sven Wolter i sitt esse tillsammans med den norska skådespelerskan Linn Stokke. Filmen i sig blev mycket omdebatterad när den kom ut och är som titeln antyder rakt igenom en romantisk film baserad på ett otrohetstema. Rimligen därför filmen inte har givits ut på DVD ännu tro? Borde inte vara så i dagens sekulariserade svenska samhälle i alla fall si sådär 24 år efter att den gick upp på biografer.



Många vackra kärleksscener på Mallorca blandas i alla fall med vacker svensk sommar i Stockholm. Sven Wolter blev inte för inte utsedd till Sveriges sexigaste man 1987. Vi kan väl gissa på att vackra sommarscener på Mallorca tillsammans med en viss blond norska i den här filmen hjälpte till en aning vid det utnämnandet.

Specialskriven till filmen är i alla fall den vackra titelmelodin "Som stormen river öppet hav" med Mikael Rickfors och Suzanne Alfvengren. 

http://www.youtube.com/watch?v=iX5ZdYZAw0g <---- låten och filmens trailer!

Vacker pianomusik av den magnifike, just det ordvalet för att ironisera lite kring tidigare inlägg, pianisten Staffan Scheja lyfter filmen!

Jag ser med spänning fram emot att den i VHS-format dyker ner i min brevlåda nästa vecka och så snart jag kan skall jag transferera den över till DVD så att åtminstone min kopia blir räddad för eftervärlden! 


Linn Stokke och Sven Wolter då det begav sig!

Marknadsföring!

Jag satt igår på en bänk inne på Maxi med Erik och såg bara på håll privatannonserna som satt uppe på anslagstavlan mitt emot. Vissa meningar väcker ju aningen mer uppmärksamhet än andra. Jag kan ju lova att det var meningen som syntes på håll och inte hästen... Det är tur att det där med förförståelse finns, men innan jag förstod kopplingen och sen fick se bilden på hästen gick en två sekunders tanke upp i huvudet om en man med invandrarbakgrund med självdistans och som tröttnat på att bli diskriminerad på arbetsmarknaden och hyr ut sig själv för hem och trädgårdssysslor.


Vad är ärlighet och uppriktigthet?

Den här berättelsen utspelar sig innan internet och mobiltelefonernas tid!

En kille och en tjej träffas ute en lördagskväll på ett diskotek i centrala Göteborg och året är 1984. Båda finner varandras intresse trots att de inte kände till varandra från början. De är så upptagna av varandra att de glömmer bort att byta hemnummer med varandra.

Killen säger till tjejen att om du vill träffa mig igen så möt mig vid trappan i Brunnsparken på tisdag klockan 19. Sen skiljs de åt och endast minnen och tankar är det enda som finns kvar av lördagskvällen.

Dagarna går och tisdagen kommer. Killen stirrar på sitt armbandsur samtidigt som han gör sig i ordning framför spegeln. Han vill vara perfekt inför kvällen, han vill lukta gott och se bra ut. Fylld av tankar, förhoppningar och tvivel beger han sig iväg till trappan i Brunnsparken och han kommer fram 18:50 för att ha 10 minuter till godo.

Han tittar ut över Brunnsparken där han står och väntar och sneglar på sitt armbandsur... minuterna går och hopp och förtvivlan avlöser varandra i hans huvud. Kommer hon eller kommer hon inte? Klockan slår 19:03...



Den här historien kan ha två helt olika slut!

Avslutning nummer 1:

Killen väntar och väntar och minuterna går... vid klockan 20:00 förstår han till slut att tjejen inte kommer att dyka upp och att han inte kommer att få träffa henne. Han blir förstås helt knäckt och ledsen eftersom han gått och hoppats hela helgen på att få träffa tjejen igen. Men hon dök inte upp och han får helt enkelt bege sig ensam och ledsen hem genom Göteborgs gator...

Avslutning nummer 2: 

Killen står och väntar och han börjar bli otålig när klockan slår 19:10, men han hoppas ändå fortfarande! klockan 19:12 dyker hon upp och går fram till killen som står där och väntar på trappan i Brunnsparken. Det visar sig att hon hade missat spårvagnen eftersom precis som killen hade gjort sig ordning länge framför spegeln. Med andan i halsen och förhoppningar hade hon satt sig på nästa spårvagn. De båda två går tillsammans genom Göteborgs gator och börjar vad som så småningom blir en förälskelse.



Vad blir sensmoralen av de båda avlutningarna och berättelsen i sin helhet? Killen har givit tjejen en möjlighet att visa henne om hon är intresserad av honom på riktigt eller om det bara var den där lördagskvällen som var det enda. Båda avslutningarna är två ärliga och uppriktiga handlingar av tjejen. 

Det måhända att killen blir besviken och ledsen när tjejen dyker upp men han vet också att hon inte var intresserad och det gör det lättare för honom att komma över det senare. Sanningen gör ont men den är åtminstone ärlig.

Nä tjejen väl dyker upp i version 2 så dyker hon också upp med budskapet att hon är intresserad av killen på riktigt. Den ärligheten och uppriktigheten som visar sig i samma stund som hon uppenbarar sig på trappan i Brunnsparken är äkta och killen behöver inte tvivla på hennes intresse och de båda kan lära känna varandra på riktigt och veta att båda tycker om varandra.



Gör vi det inte svårare för oss idag? Måste vi skicka sms till varandra tre dagar i rad för att kunna träffas på tisdagen? Kommer vi inte övertolka eller missförstå varandra innan vi väl träffas den där tisdagen eftersom så mycket har sagt fram tills dess i form av sms, telefonsamtal, och skrivande på facebook?

Jag kan ha fel... men sanningen är i alla fall att killen i Brunnsparken 1984 behöver aldrig tvivla i den situationen i alla fall... 

Kommer flickan till Brunnsparken efter klockan 19 till en väntande kille en tisdagskväll 1984 så kommer hon också i samma stund med budskapet att hon också är intresserad! Det kan inte bli mer ärligt och uppriktigt helt enkelt!

 
Ses vi vid trappan i Brunnsparken?


Den totala avkopplingen!

Tack Pappa för att du ibland får mig att förstå varför jag tänker som jag gör. Så ofta jag får se mig själv som en avspegling av dig. Ibland har jag så många tankar om varför jag gör och tänker som jag gör.

Ibland förstår vi inte alls varandra och så är det väl mellan föräldrar och deras barn... men så dyker de upp, de gemensamma nämnarna som gör att man får total klarhet i sig själv... man hittar botten och referenspunkten till en del av ens personlighet.

Vi är lika du och jag pappa, så är det! Vi har lite samma syn på vad livsnjutning är. Måhända att alla inte förstår hur man ser på livet och vad livslust och livsnjutning är. Men när man skall förklara vad man menar och pappa fyller i precis det man tänker och vi tillsammans enas kring ett svar som är lika personligt för honom som för mig.

Den totala avkopplingen visuellt är enligt mig att få komma hem klockan 2 en lördag natt mitt i sommaren och huset är mörkt och det enda som lyser är en ensam lampa... fönstret står öppet så att sommarnattens dova ljud och dofter stillsamt tränger in i vardagsrummet och sveper lätt genom gardinen. Med sig har man den flickan man älskar och man tänder inte ett ljus mer än det lilla som reda lyser. I kylen ligger en flaska rött vin som man tar fram och häller upp. Slår sig ner i soffan slår på stereon och skruvar upp volymen... inte ett ord behövs sägas... bara känslan av att finnas och fyllas av stämningen och närvaron är tillräcklig. Ljudet som fyller tystnaden är Brenda Russels "Piano in the dark"...

http://www.youtube.com/watch?v=H7u5GtSIC5k <------ Brenda Russel - Piano in the dark


Far och son. Utan dig hade jag inte förstått mig själv!

Vem som helst vid makten!

Jag har ju som bekant läst in mig väldigt mycket på mordutredningen kring mordet på Olof Palme. Jag har ju bland annat Granskningskommissionens betänkande kring brottsutredningen om mordet på Olof Palme hemma. Det är för övrigt en rejäl tegelsten kan jag lova. Någonstans hade jag dock läst uppgifter att en begåvad akademiker skulle ta ungefär 9 år på sig att läsa hela utredningens innehåll. Riktigt så tungt är ju dock inte denna.

Framsidan till rapporten, Sveavägen i Stockholm där mordet skedde!


Vad som är rätt så märkligt, av givetvis många märkliga saker i utredningen, är att en idag aktiv och folkligt vald riksdagsman, Anti Avsan sittandes för Moderaterna, dyker upp i mordutredningen. Nu vill jag på något sätt tydligt markera att detta inte är förtal och jag är inte ute efter att koppla Anti Avsan till mordet på Olof Palme, eftersom jag som privatperson knappast skulle ha belägg för att göra det.

Det märkliga är snarare att en man som är utpekad som inblandad i mordet på Olof Palme och har varit föremål för utredning idag sitter invald i Sveriges riksdag! Han är inte dömd för någonting, det vet jag och jag pekar inte ut honom som någon mördare eller inblandad i något mord. Det finns dock vittnen som gör det och det finns till och med en bok som utkom 2008 eller till och med senare som kopplar Anti Avsan till mordet på Olof Palme. Boken är skriven av privatspanaren och journalisten Sven Anér som har lagt ner många år av sitt liv att följa upp vittnesförhör.

Anti Avsan var tidigare verksam som polis inom Norrmalmsdistriktet i Stockholm och tillhörde under början av 80-talet en grupp poliser som kallades för "Baseballigan". De blev kända för att de använde övervåld och att de missbrukade sina polisiära rättigheter när de som civilklädda poliser beblandade sig med Stockholms kriminella för att få slut på gatuvåldet. De blev alla föremål för utredning och "Baseballigan" fick avvecklas.


Det är om några veckor 25 år sedan!

Så oavsett om han är kopplad till mordet på Olof Palme eller ej så förekommer han trots allt i minst två polisutredningar. Jag kan inte uttala mig om han fick någon speciell dom i utredningarna kring "Baseballigan", men märkligt är det väl ändå att en person som är iblandad och varit inblandad i olika polisutredningar som polis själv, idag har mandat att sitta i Sveriges riksdag? Vad är Cecilia Stegö-Chilós och Maria Borelius obetalda tv-licenser i jämförelse? I min värld är det nog värre att vara föremål för mord och misshandelsutredningar... Sen om han felaktigt pekats ut kring Palmemordet så är ju det hemskt... Men faktum kvarstår att han var med i "Baseballigan". Klart att människor skall få en andra chans, men väg det mot obetalda TV-licenser som gjorde att två Moderata politiker fick lämna regeringen efter en dryg vecka 2006. Den här mannen sitter inte i regeringsställning men han representerar Sveriges näst största parti, som sitter i regeringsställning och han har gjort det sen 2006. Vart går gränsen för folkets förtroende? 


Maria Borelius är inte bättre än någon annan när det gäller hennes privata affärer, men skattefiffel är tydligen värre i Sverige än mordutredningar och misshandelsutredningar!

Hur var det nu Björn Afzelius sjöng strax innan han dog 1999:

"Om du misshandlar din hustru
Och förtrycker dina ungar
Och super upp din lön
så väljer grannen din att blunda
Men om du inte sörjer för
Att gräsmattan är ansad
Då är det hus i helvete;
Då blir grannen fly förbannad

Då är det farväl till släkt och vänner
Och alla andra som du känner
För sådan är moralen
I den svenska jämmerdalen
Ska du fiffla ska det va' rejält
Men myglar du med småsaker
Så får du schavottera"

Vems fel?

Igår var en sådan där riktig "dagen efter dag". Jobbade hela dagen följt av sen utgång och allt vad det innebär och då hade jag även fredagen som innebar ungefär detsamma med mig i bagaget. Gårdagen var alltså inte speciellt intensiv fram tills dess att jag började arbeta.

När jag hade varit ambitiös nog att skära ner fransyska och krydda upp och steka med grönpepparsås och potatis både fredag och lördag så kände jag helt enkelt att en hemkörd Pizza skulle vara absolut toppen! Sagt och gjort så slog jag därför en signal till Pizzeria Hawaii eftersom de gör största pizzor till bäst pris i staden. Godast är dock Pizza Capri!

Jag talar klart och tydligt om att jag bor på Waldemar Lorentzons gata. Mannen i andra ändan svarar 10min en kvart och jag ifrågasätter om det verkligen tar så kort tid för dem att göra pizzan och köra hem den till mig, varpå han slänger på luren rakt i örat på mig!

Jag väntar och får ett samtal från han som kör ut Pizzor och han säger att han är hos mig inom två minuter. Jag går ut och ställer mig och väntar och väntar. Ingen bil dyker upp! Då får jag ett nytt samtal och mannen säger att han är framme och jag hävdar bestämt att han inte är det och undrar om han är vid biblioteket som ligger precis breve. Då svarar han att han befinner sig på Von Müllersgatan eller något liknande och att jag inte är där. Nej säger jag eftersom jag bor på Waldemar Lorentzons gata. Jag är där om fem minuter säger han. 10 min senare dyker han upp med kommentaren "Är det mitt eller ditt fel?".

"Jadu det vet jag inte, men det är ju inte mitt fel om ni inte dubbelkollar så att ni har uppfattat adressen" svarar jag.

"Du får ingen läsk på köpet eftersom det blev fel" svarar han då.

Vadå ingen läsk på köpet? Det är väl jag som får hem en kall pizza inte han! Sen frågade han mig om jag var skåning eftersom det blev fel och att jag inte äter pizzasallad!

"Nädu jag är från Göteborg" sa jag och gick därifrån med en halvjummen pizza.

Nog för att ni på pizzeria Hawaii gör störst Pizzor i stan, men jag tror ni tappade en kund!


Halvjummen pizza är ingen höjdare. (Pizzan på bilden har ingenting med artikeln att göra) Var bara tvungen att dra till med en sådan där hopplös fånig journalistisk grej!

Nej ni på Capri Steakhouse och pizzeria, jag sviker er inte i fortsättningen, det är värt att traska in till stan för att få avnjuta era pizzor istället!

Det allra bästa är ju ändå trots allt att det inte bara är jag som har ätit på Capri:


Även Bonnie Tyler har ju gjort det, vilket en bild med autograf på väggen i restaurangen vittnar om!


Bli miljonär!

Jag tänkte bjuda på en riktigt god idé för den som aspirerar på att bli miljonär och är lite entrepenör.

Uppfinn en lättdiskad ugnssäker form. Det finns fasen inget som är så in i helsike svårdiskat som ugnssäkra formar. Det skulle vara plåtar då i så fall. Men i en ugnssäker form har man ju alltid någon form utav fett. Olja, margarin, smör, ost, mjölk grädde... God mat alltid, men detta mindre helvete att få bort skiten sen. De glatta glasytorna har en tendens att suga åt sig den mest svåra skiten och det hamnar under handtaget och uppe på kanterna där man kan skrubba och skrubba i evigheter och ändå aldrig bli nöjd.

Känner man att man väl är färdig med skrubbandet så har man garanterat och säkert skapat sig en skrubbhinna på själva formen också och då är det ju bara att gå på den igen.

Så snälla du som vill bli miljonär, varsågod uppfinn lättdiskade ugnsformar och plåtar, ta patent på det och du lär bli riktigt rik!


Man kan få fram mycket god mat i ugnen, men titta bara på flottet som gror in sig! Är det glas så blir man ännu mera skogstokig!

Vackra kvinnor under 80-talet!

Nu hade jag tänkt att bli lite pretentiös, men eftersom jag har en viss faiblesse för 80-talet så känner jag att jag vill hylla de vackra kvinnorna under 80-talet. För att kunna förstå skönhet är det dessutom så att man bör betrakta dem utifrån dess kontext. 80-talets kontext var många gånger väldigt mycket glamour och "think big". Pengarna fanns och under "det glada 80-talet" som det kallas kunde man tillåta sig att sticka ut. Kvinnoidealet från hollywood var många gånger tidstypiskt med 50-talets kvinnor. Kvinnorna skulle betraktas som i första hand sensuella och med ett egenvärde, vilket i andra hand genererade en sex-appeal.

Kvinnor med makt blev någonting som satte spår i dåtidens TV och filmer. Dallas och Dynastin är serier som kryllar av maktlystna och eleganta kvinnor. Kvinnan var helt enkelt inte enbart ett mansobjekt utan snarare som varelser med elegans och list kunde snärja män.

Well, lite förförståelse innan jag kablar ut min lista som presenteras helt utan rangordning, men som förtjänar lite glans igen:



Goldie Hawn

Kvinnan med det blonda håret som alltid fick spela "dum blondin" trots att hon personligen är en väldigt skarp kvinna. 1978 började dessutom svenska filmöversättare att döpa om alla engelska titlar på hennes filmer till "Tjejen som... ". Samma ologik som att alla Mel Brooks filmer heter "Det våras för..." på svenska. I Sverige minns vi henne alltså främst under 80-talet från alla filmer som börjar med titeln "Tjejen som...". Bonusinfo är väl att hon är mamma till Kate hudson, vilket också är en riktigt vacker kvinna.


Kelly Lebrock

Fotomodell under 80-talet och skådespelerska i "The woman in red" där hon gör den oförglömliga rollen som Charlotte. Det är hon som är the woman in red och med sin sensuella framtoning och sin underbara brittiska upper-class accent är hon hur vacker som helst i en av de charmigaste komedifilmerna från 80-talet. Tiden har inte varit så snäll mot just hennes utseende nu för tiden, men en gång i tiden prydde hon förstasidan på Vogue Magazine!

 

Michelle Pfeiffer

Kanske fortfarande en av världens vackraste kvinnor! Hon är född samma år som mina föräldrar 1958 och mamma och pappa ni får ursäkta men Michelle Pfeiffer spelar i en annan division. Under 80-talet dök hon upp i filmer som "Farligt begär", "Scarface" och den kalkonfilmen "Grease 2". Alla som har sett Scarface vet att hon är mycket vacker som Tony Montanas flickvän Elvira, om än dock väldigt, väldigt smal.


Lori Singer

Har den kvinnliga huvudrollen i "Footloose" som den rebelliska Ariel men är väl som allra vackrast när hon spelar mot Tom Hanks i filmen "The man with the red shoe". Hon förför Tom Hanks i rollen som spion och den som gillar riktigt snyggt 80-talsmode skall se henne i den filmen. Den som vill se en riktigt vacker kvinna skall spola fram till scenen när hon står i aftonklänning och öppnar dörren för en smokingklädd Hanks.



Kim Wilde

Alternativ look och väldigt rockigt snygg. Ovan ett av världens genom tiderna snyggaste LP-omslag enligt mig. Kim Wilde hade inte bara en bra röst och ett vackert utseende, utan en attityd och en utstrålning som lyfter henne ännu mera. Lägg där till hennes extrema brittiska upper-class accent och du har en fantastisk kvinna. Mest känd för hennes största hit "Kids in America", märkligt nog med tanke på hennes brittiska ursprung. Bästa låten är enligt mig ändå "Cambodia".


Sandra Cretu

Popsångerskan med världshits som "Maria Magdalena" och "In the heat of the night". Tysklands främsta kvinnliga musikexport någonsin. Trots att hon är född i Tyskland tycker jag att det finns lite orientala drag i hennes ansikte och jag har inte efterforskat vad det beror på. Sandra är väl egentligen ett bevis på hur stor man kunde bli som kvinnlig artist under 80-talet och sen inte överleva musikmarknaden in på 90-talet. Det mest anmärkningsvärda är väl egentligen att hon som var så vacker gifte sig med sin producent Michael Cretu.


Robin Beck

Hon släppte en platta sponsrad och köpt av Coca-Cola Company som jag har nämnt tidigare i den här bloggen. Hångellåtten "First Time" är fantastisk och användes som jag tidigare har nämnt som Coca-Colareklam
1988-1989. Robin Beck ägnade hela 80-talet åt att köra åt kända artister som Bonnie Tyler och Pat Benatar för att sedan breaka själv mot slutet och försvinna ungefär lika fort. Men en otrolig röst hade hon och vacker var hon, det får vi inte glömma!



Lena Endre

Hon slår igenom i rollen som Ingrid i tv-serien "Varuhuset" och är den enda kvinnliga såpaskådisen tillsammans med Christina Schollin under 80-talet som kan jämföras med 80-talets dito. Inget ont mot Marika Lindström men hon hade inte funkat i en amerikansk såpa. Lena Endre är riktigt vacker rakt igenom serien och är den enda karaktären på kvinnosidan som representerar någon form utav ungdomligt mode. Hon är dessutom bra i Lorrygänget och har ett av skådespelarsveriges största rättspathos!



Gunnel Fred

Lena Endres kollega i Lorrygänget under 80-talet. Dyker upp i filmen "Strul" 1988 och även i "Drömkåken" under början av 90-talet. Gunnel Fred är underskattad som skådespelerska och har inte haft lika framgångsrik karriär som sina kvinnliga kollegor i Lorrygänget, Ulla Skoog, Suzanne Reuter, Lena Endre och Gunilla Röör. Men vill man se en riktigt vacker kvinna i en svensk film och en riktigt fin kärleksscen så är det bara att sätta sig ner framför Strul och titta på Gunnel Fred och Björn Skifs i samspel till tonerna av "Maybe we're about to fall in love" med Tommy Nilsson.


Så jag hade kunnat lista upp betydligt fler kvinnor som Madonna, Jennifer Beales ifrån "Flashdance" mfl men jag nöjer mig såhär med en blandning av skådespelerskor och sångerskor, utländska och svenska. Jag tror att min poäng har gått fram i alla fall. Det fanns många vackra kvinnor även under 80-talet!

RSS 2.0