Den minsta kämpen, den största!

Det är inte lätt att förstå att någon som är så liten kan påverka en så starkt. Lilla nyfödda Hannes får kämpa redan från start i livet. Det sägs att ett hjärta inte är större än en knuten näve. Föreställ er då det lilla, lilla hjärtat på nyfödda Hannes. Att få se en så liten, liten människa ligga där med de minsta andetagen, med den minsta kroppen, det fick mig att brista.

Men jag vet att min sy
ster är en stark människa! Det är klart att Hannes måste ha ärvt hennes envishet!

Den känslan av samhörighet med Anders som uppstod när han satt där och höll lilla Hannes små fingrar, den vet jag att vi båda kände. Anders du förstår hur mycket jag värdesätter dig och hur du är som en familj för mig!

Till min syster och hennes Anders och eran son, min systerson och Leons lillebror.

Ni finns så nära mitt hjärta allihopa och tanken på att något skulle kunna hända er går rakt in hos mig.

Tänk när Hannes fyller 5 år om några år och ni kan berätta att han redan de första dagarna av sitt liv vunnit den största kampen av alla!

Vad hände med vattensängarna?

När jag var liten umgicks vi väldigt mycket med en familj, där herrn i huset arbetade med att sälja vattensängar. Jag råkade kika på deras hemsida igår och såg att de nu firar 25-årsjubileum.

Men då, från 1987 och framåt var det högmodernt med vattensängar. Oj, vad avundsjuk jag var varje gång vi åkte hem från dem. Jag ville ju också ha en vattensäng. Det var ju trendigt att ha vattensäng också. Ytterst få som hade det, men det fanns några stycken. Jag var lika imponerad varje gång.

Idag däremot träffar jag ingen som har vattensäng längre. Varför dog den trenden ut? Jag vill minnas att man införde förbud i hyreshus att inneha vattensäng om man bodde högre upp än andra våningen. Vilket man kanske kan förstå, att få hål i en vattensäng är ju kanske som att tigga om fuktproblem.

Sen ska vi väl inte prata om hur det är att bädda en vattensäng. Efter att ha liggat en kväll så är det dags att bädda om. Madrassen flyttar ju sig hela tiden. För den som inte tycker om att bädda, är kanske inte vattensängen något att rekommendera!

Men jag har nog byggt upp en förkärlek till vattensängen i alla fall. Tänk att somna i en säng som formar sig efter mig själv varje gång. Dessutom är det ju fortfarande lite tufft! Eller är det?

För er som inte har sett filmen "A woman in red", rekommenderar jag filmen med att lyfta fram scenen när Gene Wilder skall ha sex med filmens sexiga kvinna. Problemet är ju att det är en vattensäng. Det går med andra ord sisådär.
Början av vattensängsscenen!

Vem är han?

Han kommer gåendes mot dig. Redan i din första anblicka slås du av flera saker. Han klär sig troligtvis i skjorta, säkert i någon starkt lysande färg. Frisyren är en flirt med hur killarna i Duran Duran hade sett ut i mitten på 80-talet. Troligtvis formad av frisyrgelé, trots att det finns både vax och paste som är bra mycket populärare att använda.

Alltså redan i första anblicken har han utmärkt sig som en person som sticker lite utanför mönstret. Vad slås du av mer?
Han har en speciell gångstil, väldigt präglad av den idrott han utövat aktiv under större delen av sitt liv. Lätt på tå, med rak hållning och med fötterna vridna i riktningen 10 i 2 för varje steg han tar.

Troligen är han också den där killen som kommer att heja på dig helt spontant och troligtvis le när han gör det. Trots att han sticker ut och ser förunderlig ut, får han dig förhållandevis snabbt att känna dig väldigt trygg i hans sällskap. På något sätt lyckas han lägga er på samma nivå och få er båda att känna att ni har rätt att prata.

Dock skall man inte låta sig luras, för troligen kommer han avbryta dig i några meningar. Eftersom att prata med andra människor är någotning han verkligen älskar och att samtal får miljontals tankar att snurra i huvudet på honom. Ge honom ett ord, en ort eller vad som och associationerna har redan startat i hans huvud innan du har hunnit säga ord nummer två. Det kan tyckas att han är en översittare som gärna vill tala om att han kan allt. Fast för de som känner honom, vet det att det enbart handlar om en kobrasnabb tankekedja som mynnar ut i ord likt en enärmad bandit på Danmarksbåtarna när man vunnit. Du kommer alltså väldigt fort få en intensiv samtalspartner som kommer att föra samtalet framåt och in på nya vägar. Där står du inför ett val, skall du hålla dig till bilden av översittaren eller skall du enbart haka på hans sätt att blanda seriöst samtal med skämt som associerar till det han nyss sagt. Beroende på ditt val, kommer din uppfattning att präglas redan där. Redan i det första mötet har du bestämt dig om vad du tycker om honom.

Eftersom det är en väldigt komplex människa, som samtidigt är väldigt enkel att umgås med, kommer ditt första val att bli jobbigt för dig. För om han nu är den där översittaren som du tycker, slås du ständigt över hur brutalt ärlig han faktiskt är hela tiden. Du kommer att ha oerhört svårt att veta hur du skall bemöta honom eftersom du redan börjat kika på alla olikheter och saker som sticker ut, ur en negativ aspekt. Pusslet kommer därför inte att gå ihop när han är snäll, rolig, ärlig och konstig på samma gång.

Somliga köper det, andra gör det inte och stannar kvar i den där fasen där de faktiskt inte kan bilda en ordentlig uppfattning om vad de faktiskt tycker om honom.
-----------------------------------------------------------------------------------------

För de människor som köper hans intensiva sätt och hans sätt att vilja visa omvärlden sitt sätt att se på världen, öppnas oftast också ett helt nytt sätt att se på världen. Även om du själv inte delar hans synsätt, kommer du att slås över hur han tänker.

Kan man klä sig som om det vore 1987 idag? Kan man gilla dansbandsmusik, hårdrock, techno, rock, synthmusik och schlager på samma gång?

Har han verkligen inte en baktanke med sin stil att vara rätt fram och säga saker. Är det verkligen så att han är så ärlig och säger vad han faktiskt tycker?

Kan det faktiskt vara så att han kan bli väldigt harmonisk och lugn? Han som alltid är så intensiv och framåt?

Kan det vara så att han för länge, länge, länge sedan insåg vem han var och insåg vad han tycker om. Är det faktiskt så att han faktiskt känner att han vet vem han är och vill bli omtyckt för den personen han är?

Är han komplex? Fast är han inte samtidigt väldigt lätt att umgås med? Hur går det ihop? Kan det ligga i inställningen av hur man bemöter och uppfattar honom.

---------------------------------------------------------------------------------------

Kort och gott, jag har inget att dölja för någon! Därför är jag alltid den jag är i alla lägen! De människor som tycker om mig, tar mig för precis den jag är. De vet precis som jag hur de skall bemöta mig och hur jag bemöter dem. Därför har vi också väldigt roligt tillsammans!

Vem är han då?

Han heter Fredrik Haraldsson och han tycker om människor som är sig själva i hans sällskap och låter honom få vara precis den han är!


Imorgon ställs allt på sin spets!

I en av de mest rafflande slutstrider i Allsvenskan genom tiderna är inte IFK Göteborg med. Innan säsongen tippade jag ju IFK Göteborg som tvåa i tabellen och jag likt många andra ryktes med i hysterin kring alla nya värvningar IFK hade gjort inför säsongen.

Jag hade också tippat Helsingborg som slutsegrare i år igen. De valde att kicka Conny Karlsson som tog dem till SM-guld förra året. Helsingborg är alltså inte med i toppen i år. Med andra ord inga rätt för mig!

Däremot hade BK Häcken chansen in i det sista. Nu kan man fortfarande komma 2:a med lite tur imorgon. Men att jämföra spelarlöner och förutsättningar mellan BK Häcken och IFK Göteborg är som att jämföra ett engelskt topplag med ett engelskt bottenlag.

BK Häcken hade inte gjort några dyra och spektakulära nyförvärv den här säsongen. De hade satsat på sina ungdomar och de grabbar som de förlitat sig på under flera år, kryddat med någon ny här och där. Häckens laguppställning på pappret skall egentligen inte få någon att darra. Dock kan ingen räkna bort att Häcken tycker om att spela fotboll och har en fantastisk tränare.

I IFK Göteborg går det runt spelare med över 100000:- i månaden, spelare som alltså skall vara för 100000:- bättre varje månad än många Häckenspelare. IFK Göteborg däremot är på väg mot sin sämsta säsong sedan man var på väg att ramla ur Allsvenskan 2002. Vad kan man säga då?

I Blåvitt finns en stor samling spelare som hellre bryr sig om sina löner och hur de själva skall få glänsa så mycket som möjligt. IFK Göteborg är inget lag, de är i många avseenden ett gäng överbetalda primadonnor som hade fått sitta på bänken i Häcken på grund av sin inställning.

Alla hör förstås inte in under den kategorin, men i mångt och mycket är det summan av insatsen denna säsongen. Lika illa det är som att ha för många chefer på ett företag, kan man heller inte ha för många chefer i ett lag. Det måste finnas en eller max två tydliga chefer i laget. Nu finns det flera spelare som alla vill vara chefer, bestämma, glänsa och göra sitt!

Snälla IFK Göteborg, jag ber er! Behåll Hannes Stiller en säsong till och åk på konferens och internutbildning till andra sidan Göta Älvbron.

Grattis BK Häcken till en fantastisk säsong! Det är ni väl värda!

RSS 2.0