Imorgon ställs allt på sin spets!

I en av de mest rafflande slutstrider i Allsvenskan genom tiderna är inte IFK Göteborg med. Innan säsongen tippade jag ju IFK Göteborg som tvåa i tabellen och jag likt många andra ryktes med i hysterin kring alla nya värvningar IFK hade gjort inför säsongen.

Jag hade också tippat Helsingborg som slutsegrare i år igen. De valde att kicka Conny Karlsson som tog dem till SM-guld förra året. Helsingborg är alltså inte med i toppen i år. Med andra ord inga rätt för mig!

Däremot hade BK Häcken chansen in i det sista. Nu kan man fortfarande komma 2:a med lite tur imorgon. Men att jämföra spelarlöner och förutsättningar mellan BK Häcken och IFK Göteborg är som att jämföra ett engelskt topplag med ett engelskt bottenlag.

BK Häcken hade inte gjort några dyra och spektakulära nyförvärv den här säsongen. De hade satsat på sina ungdomar och de grabbar som de förlitat sig på under flera år, kryddat med någon ny här och där. Häckens laguppställning på pappret skall egentligen inte få någon att darra. Dock kan ingen räkna bort att Häcken tycker om att spela fotboll och har en fantastisk tränare.

I IFK Göteborg går det runt spelare med över 100000:- i månaden, spelare som alltså skall vara för 100000:- bättre varje månad än många Häckenspelare. IFK Göteborg däremot är på väg mot sin sämsta säsong sedan man var på väg att ramla ur Allsvenskan 2002. Vad kan man säga då?

I Blåvitt finns en stor samling spelare som hellre bryr sig om sina löner och hur de själva skall få glänsa så mycket som möjligt. IFK Göteborg är inget lag, de är i många avseenden ett gäng överbetalda primadonnor som hade fått sitta på bänken i Häcken på grund av sin inställning.

Alla hör förstås inte in under den kategorin, men i mångt och mycket är det summan av insatsen denna säsongen. Lika illa det är som att ha för många chefer på ett företag, kan man heller inte ha för många chefer i ett lag. Det måste finnas en eller max två tydliga chefer i laget. Nu finns det flera spelare som alla vill vara chefer, bestämma, glänsa och göra sitt!

Snälla IFK Göteborg, jag ber er! Behåll Hannes Stiller en säsong till och åk på konferens och internutbildning till andra sidan Göta Älvbron.

Grattis BK Häcken till en fantastisk säsong! Det är ni väl värda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0