Lars Ohly har visst blivit marknadskapitalist!


Jag ryckte till en aning måste jag säga när jag kunde läsa en artikel i tidningen Expressen där Vänsterpartiets ordförande Lars Ohly har uttallat sig om herrallsvenskans framtid i fotboll. Jag har utgått från följande citat:

"- Utan att det är någon partisynpunkt så kan jag tänka mig att se över skattereglerna så att det blir mer förmånligt att jobba som fotbollsspelare. Det handlar om en begränsad tid, en attraktiv marknad där länder och klubbar konkurrerar med varandra, och vi ska inte hamna sämre i den konkurrensen än vad våra nordiska grannländer gör"


Hycklaren Lars Ohly!

Den här mannen som en gång i tiden biktat sig inför hela det svenska folket att vara kommunist och representerar det enda kvarvarande rent socialistiska partiet i riksdagen är det som alltså står bakom orden ovan.

Skall vi glömma allt vad klasskamper och jämlikhet som genomsyrar samhället när det kommer till idrott herr Ohly? Är det så att fotbollsspelare på något sätt står över den socialistiska ideologin och är på något sätt undantagna den socialistiska ideologin? Eller är det helt enkelt så att när det väl kommer till kamrat Ohlys egna privata intressen då är det ok att släppa ideologin åt sidan. Man måste självklart inte alltid dela samma uppfattning som partiet i alla frågor, men jag ställer mig trots allt frågan om man som socialist ändå kan tycka att det är försumbart att fotbollsspelare på något sätt skulle vara undantagna en jämlik skattepolitik?

Vänsterpartiet vill minska klassklyftorna i samhället och helst sudda ut dem, men Lars Ohly han vill skapa en klass till han. Lars Ohlys världsbild innefattar följande klasser, underklass, medelklass, överklass och fotbollsspelare. 

Dessutom tycker jag knappast att vi kan kalla fotbollsspelare i Sverige för några direkt låginkomsttagare, snarare är flertalet av dem höginkomsttagare och skapa skattesubventioner för höginkomsttagare bör knappast vara förenligt med en socialists världsbild. 

Käre Lars Ohly, jag hoppas gärna att du har ett bra försvar till en ensamstående mamma som jobbar som undersköterska på långvården varför en fotbollsspelare enligt din personliga åsikt är värd en skattesubvention och inte hon.

Det finns mycket mer att säga men jag lämnar faktiskt diskussionen såhär. 

Även om jag mer än gärna delar din personliga åsikt om en bättre fotbollsallsvenska så har jag jävligt svårt för politiker med dubbelmoral! Där tappade du min röst i valet 2010 "kamrat" Ohly!

http://fotboll.expressen.se/allsvenskan/1.2094061/kravet-sank-spelarskatten
Originalartikeln 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du övervägde alltså en röst?

2010-08-13 @ 02:33:48
Postat av: Fredrik

Kanske inte till den grad som jag gjorde vid förra riksdagsvalet, men jag skall erkänna att det inte hade varit ett orimligt alternativ. Vi kan väl kalla det, alternativ nummer 3.

2010-08-13 @ 11:45:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0