Änglar som faller!!!

Katastrof att få se Sebastian Eriksson skämma ut sig med en riktig filmning borta mot Halmstad på Örjans Vall. Som tur var fick han ett gult kort för det också, för filmningar skall fan i mig bestraffas hårt oavsett det faktum att han spelar för mitt älskade IFK Göteborg.

Nu får jag självklart inte hacka på Sebastian Eriksson sådär, för praktiskt taget hela IFK Göteborg stod för en riktigt usel insats mot Halmstad. Inte för att Halmstads ledningsmål var välförtjänt sett till matchbilden, men på det sättet IFK agerade ute på planen efter Halmstads mål var det en förtjänt förlust.



Jag blir någonstans inom mig uppriktigt ledsen när jag ser hur IFK-spelarna agerar när de har bollen i eget försvarsområde. När Ragnar Sigurdsson vänder upp för att slå en passning till sina lagkamrater så står de ute på sina positioner och bara väntar på bollen. Halmstadsspelarna kan mycket enkelt gå och ställa sig på samma positioner och på ett ganska enkelt sätt har de sett till att Ragnar inte har en enda spelare att passa. Då går taktiken ut på följande, Ragnar slår en hög boll in mot mitten av Halmstadsstraffområde i hopp om att, i 90% av fallen, Tobias Hysén skall komma springandes och möta upp bollen. Ganska enkelt för två mittbackar att plocka bort bollen för en löpande Hysén i 9 av 10 fall. Hur hade det varit om Blåvitts yttermittfältare och offensvia innermittfältare tog löpningar hela tiden så att de två mittbackarna i Halmstadsförsvaret måste hålla koll på fler spelare än bara Tobias Hysén och kanske lämna sina ursprungspositioner och kanske skapa en liten öppning för Tobias att springa och hinan ta bollen på?

Nej IFK står still, fullkomligt still. Det spelet som IFK vill spela bygger uteslutande på att alla spelare måste vara i rörelse hela tiden. Ytor finns men det gäller också att skapa dem.


Dags för Pappa Hysén att lära IFK-spelarna ett och annat?

Här följer ett skolexempel på hur IFK skall agera när de har erövrat bollen på egen planhalva. Scenariot är följande, IFK Göteborg möter FC Barcelona på Nya Ullevi 1986 i semifinal i Europacupen. Glenn Hysén har precis fått bollen av Thomas Wernersson, IFKs målvakt, och tittar upp för att hitta någon att spela den till. När Glenn inte ser tillräcklig rörelse i laget så börjar han i rollen som lagkapten att driva bollen längra fram i banan, han driver längre och längre fram och Johnny Ekström börjar med att ta en löpning. Glenn ser löpningen och slår en lång boll på Johnny, vid det här laget är Glenn uppe på halva planen, Johnny skarvar den enkelt vidare till Torbjörn Nilsson som sprungit sig loss från sin markering, han drar två försvarare och en målvakt och skjuter sedan mål för IFK Göteborg. Ett vackert mål och ett effektivt sätt att få mål på ett sådant skickligt lag som Barcelona. Barcelona kan få vilket lag som helst att bli stillastående, men här är det IFK själva som får Barcelona att bli stillastående och hittar en öm punkt. Här agerar dessutom Glenn Hysén utmärkt som lagkapten eftersom han får sitt lag att börja löpa genom att driva med bollen tvingar han sina lagkamrater att ta löpningar.

http://www.youtube.com/watch?v=Iou7vHUFc7s Titta själv och njut av att se IFK Göteborg slå Barcelona med 3-0.

Vad IFK Göteborg hade behövt göra inför nästa säsong är att lyfta på luren ner till Helsingborg och ringa Erik Sundin och låta honom få spela på topp med Tobias Hysén. två forwards som verkligen löper en hel match är ett helvete för vilket försvar som helst. Men jag tror inte Sundin lämnar Helsingborg, som väl redan nu har säkrat guldet. Det var ett rent nöje att se dem springa sönder IFK i våras.


Den lille 18-årige Bärkroth in action, en aningen mer teknisk än sin far.


Var det någon IFK-spelare som skötte sig bra? Jodå Nicklas Bärkroth tog verkligen chansen från start, han löpte och skapade farligheter. En man som stod alldeles framför mig och Josef stod hela tiden och gapade om att "den där Bärkroth han skulle minsann av plan" det var det sämsta han ahde sett och han slog vad om 1 miljon att han skulle bli utbytt innan halvtid. Nej du gubbe, han blev utbytt långt mycket senare i matchen och inte för att han var dålig, han var också en av dem som kvitterade ut bäst betyg i IFK efter matchen på svenska fans hemsida. När jag sa till mannen att jag tyckte att Bärkroth spelade bra, då svarade han om vi står och tittar på samma match han och jag? Uppenbarligen gjorde vi inte det, för både jag och betygsättarna såg nog en helt annan match än du.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0