IFK Göteborg - Helsingborgs IF

Idag bär det av ner till Helsingborg. En utav Sveriges allra vackraste städer. Knutpunkten i centrum med båttrafik till Danmark, tågtrafik och bussar gör att man genast får en känsla av att staden är större än vad den är. Faktum är väl ändå att varken Göteborg, Malmö eller Stockholm kan visa upp en sådan genialisk samlingspunkt för all trafik som Helsingborg har. Det enda som saknas egentligen är väl spårvagn. Jag är kanske lite väl Göteborgsinfluerad när jag säger så, men alla ni som har varit i Helsingborg och vet att staden hur staden är uppbyggd med långa, långa gator längs med kusten, skulle säkert också kunna se poängen med att ha spårvagn där.



Hur som helst är Helsingborg en stad som jag alltid återvänder till titt som tätt. Första riktiga bra minnet från staden var sommaren 1999 när jag var där med friidrottsklubben på tävling. Det var på den tiden vi nöjde oss med att övernatta på luftmadrasser i skolan breve arenan. Det kan jag garanterat lova er att dagens Kongahälla AIK inte hade nöjt sig med. För mig spelade det defenitivt ingen roll eftersom det var så underbart väder den helgen så spenderade man hellre tiden ute. Då på den tiden fanns det alltid lite gemensamma alternativ i klubben. Det var inte bara en tävling utan även en gemensam resa. Vi barn som var där uppskattade alla att vi på eftermiddagarna och kvällarna den helgen efter tävlingarna gick gemensamt ner till stranden som bara ligger nån kilometer nedanför Hedens IP i Helsingborg. Där var vi barn, farsan, andra föräldrar, tränare Tommy och Anders Soovik. Anders har alltid varit lite lekpappa i klubben och en kille som man alltid har sett upp till, framförallt för att han alltid har varit Kongahällas stora långskubbare och alltid tränat som en idiot.

Det roliga med stranden i Råå i Helsingborg är att den är indelad i två delar. En nudistdel och en vanliga del. På höger sida om piren ligger den finaste stranden det vill säga nudiststranden. Jag gissar att nudisterna själva ser till att stranden är extra fint, för där är till skillnad från övriga delen av stranden aldrig lika mycket tång och skräp.

På kvällarna alldeles ovanför stranden fanns ett tivoli, ett sådant kringresande tivoli. En perfekt tävlingsresa som knappast kan ha kostat i närheten av vad Kongahälla AIK spenderar idag på sina tävlingsresor. Det bästa av allt var att det knappast behövde kosta mer än vad det gjorde, för det var inte viktigt med något hotellrum och den och den maten, utan snarare vad vi gjorde av resan.



Nog om staden Helsingborg.

Det är jag och grannen Marcus Kadfors som har bestämt oss för att vi skall försöka se så många matcher på bortaplan med IFK Göteborg som möjligt i år. Halmstad, Trelleborg, Helsingborg, Trelleborg och mjällby är alla med på listan. Idag är det som sagt Helsingborg som gäller.



Blåvitt vann premiären av allsvenskan med imponerande snyggt spel mot Kalmar FF med 3-0, sen torskade man mot BK Häcken senast med 0-1 trots samma imponerande spel. Om magkänslan säger rätt, innebär det att blåvitts imponerande spel åtminstone borde ge utdelning den här gången.

Helsingborg känns alltid som ett starkt lag, det är inget lag man bara åker ner och möter och bara hämtar hem 3 poäng hos. Avgörande idag blir utan tvekan mittfältet. Gustav Svenssons kamp mot Marcus Lantz. För att inte tala om vilket krav som kommer att ställas på blåvitts yttermittfältare att kunna ta sig förbi Helsingborgs ytterbackar. Stefan Selakovic kommer att få jobba hårt idag på sin yttermittfältsposition, men att döma av säsongsinledningen så är han i minst sagt bra form.

Jag tror därför blåvitt vinner matchen med 3-1. Målskyttar Tobian Hysén, Alexander Faltsetas och Stefan Selakovic.


Stefan Selakovic

Kommentarer
Postat av: Marcus

3-1 till IFK låter inte helt omöjligt faktiskt... Men Sella gör inte mål idag tyvärr, utan vi får två mål från Tobbe och ett ifrån nån back (du vet, ett skott som studsar på tre-fyra försvarare innan den rullar in vid stolproten).

2010-03-29 @ 09:55:47
Postat av: Bredhultarn

d ska bli grymt kul att få kolla fotboll på olympia, ngt ja aldrig gjort tidigare... fast ja tror snarare på 2 lr 3 - 0 till ifk, ser inte meningen med att dom ska släppa in ngt mål :) å så tror ja på 2 mål från gamle hjalmar :)

2010-03-29 @ 10:01:33
Postat av: Anonym

Ska Hjalmar göra mål krävs det att helsingborg hämtar hem och ställer gamle målvakten Daniel Andersson i målet igen, plus att de får båda ytterbackarna utvisade. Då kan nog hjalmar också briljera :D

2010-03-29 @ 10:06:10
Postat av: Anonym

vi får väl se, vi får väl se... :) annars e ju en viss lund oxå en het kandidat till å bli målskytt ;) hehe

2010-03-29 @ 10:52:06
Postat av: Fredrik

Hahaha Erik Lund. Adam Johansson är ju tillbaka i truppen så jag tror faktiskt att den gode Lund har sett sin topp i karriären på ett tag :)

2010-03-29 @ 11:27:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0