Sedär ja!

En dag olik många andra på många sätt. En utav dagens höjdpunkter är dock när en liten kritblond kille kommer fram i kassan i butiken. Han påminner så mycket om mig själv så att man började fundera en aning. Vips, så börjar han öppna munnen och börjar fråga ut mig om James Bond-filmer. Totalt insnöad var han på James Bond-filmer, som jag själv varit en gång i tiden. Han kunde allt om skådespelare, vilken film det var osv. Han köpte"Diamonds are forever" med Sean Connery som Bond. Vilken besvikelse det lär bli för honom när han ser den, jag rankar den själv som en utav de sämre bondfilmerna.

Hur som haver så frågade jag ut honom om vilken som var den bästa Bondskådisen. Hans svar var ju givetvis Daniel Craig. Det är väl klart att man som barn är präglad i största del av sin samtid. Han hade Pierce Brosnan på andra plats och Sean Connery som nummer tre. För egen del vill jag göra följande uttalande gällande Bondskådisar:

1: Roger Moore
2: Pierce Brosnan
3: Timothy Dalton
4: Sean Connery
5: George Lazenby

Tilläggas bör här, för alla Bondnördar, att jag enbart väljer skådisar ur det etablerade filmerna. Sean Connery må vara den riktiga James Bond men han har enligt mig inte lyckats ge fullt ut för karaktären. Roger Moores tolkning ger en betydligt intressantare Bond.

Vad det gäller vilka filmer som är bäst så ser det ut på följande sätt enligt mig:


Den överlägset bästa Bondfilmen. med bland andra svenskan Maud Adams (Bilden)

1: Octopussy
2: Goldeneye
3: Mannen med den gyllene pistolen
4: Iskallt uppdrag
5: Casino Royale

Roger Moore är och förblir James Bond för mig. Jag väljer dock att citera Timothy Dalton som Bond som avslutning. "I almost scare the living Daylights of her"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0