Att vara syskon med talang!

Tänk er själva att ni besitter en stor talang, ni har en egen stil och är unika i erat utförande. Tänk dig att du är en artist och mångsidig estradör. Du har förmågan att nå ut till publiken, du besitter helt enkelt en stor musikalisk begåvning. Du har förmågan att komma fram, du hamnar i en grupp som slår igenom och får världsberömmelse. Det enda problemet är att din bror heter Michael Jackson.

Jermaine Jackson hade allt! Han såg ut som Michael Jackson, han hade talangen, utseendet, sångrösten stilen och charmen. Han slog igenom i Jackson 5. Men han var inte "den brodern". Han har fått stå i skuggan av Michael Jackson och likaväl som av sin syster Janet Jackson.


Det går ju knappast att gå miste om att de är bröder Jermaine och Michael.

Tänk om inte Michael hade funnits, så måste tankarna nog gått många gånger i Jermaines huvud. Michael petade ju Jermaine som frontsångare i Jackson 5. Redan där hann skuggan falla över Jermaine, långt innan de ens var mogna att etablera sig båda två.

http://www.youtube.com/watch?v=GM-BzSz-wSY&feature=related <----- Jermaine Jackson & Pia Zadora - When the rain begins to fall

Underbar låt! Men titta noga på estetiken i musikvideon... visst är det något jacksonskt över det! Kolla klädstilen och rörelsemönstret, för att inte tala om utseendet då. En avslappnad Michael Jackson kan man nog bäst beskriva det.

Det här blir en hyllning helt enkelt till alla talangfulla syskon vars bror eller syster med kanske ännu mera talang eller liknande kastar en skugga över dem.

Jermaine Jackson en stilikon för alla dessa syskon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0