Sålt smöret?

Jag måste säga att det är fruktansvärt komiskt hur ett helt land kan lida brist på smör. Det började redan i slutet på oktober när de norska affärerna plötsligt blevt varse om att smöret började att ta slut. Efter det började man införa ransonering på smöret i butiker.

Kan ni tänka er? Man ransonerar smör i Norge 2011, 70 år efter andra världskriget.

Nu är smöret helt slut i hela Norge och norska myndigheter har tvingats att rucka på lagen om att beskatta överproduktion av mejeriprodukter. Då har jag inte ens nämnt att Norge har ett företag som ahr monopol i stort sett på hela mejerimarknaden. Tine heter dem och de bestämmer allt, är mjölken slut hos Tine då får norrmännen ingen mjölk eller smör!

Vad beror smörbristen på då?

Dels det jag nämnde ovan, att endast ett företag producerar merparten av allt smör. Man importerar 0 mejeriprodukter från omvärlden i stort sätt för att inte rubba den norska mejeriindustrin, som uppenbarligen inte tycks fungera. Till sist det mest komiska, det finns tydligen någon trendig bantningskur som säger att man enbart skall äta massvis med fett, därför har ett helt gäng 40+ i Norge länsat butikerna på smör och hamstrat upp obscena mängder smör.

Ännu mer komiska uttryck tar det sig när norska tullen grep en rysk man igår för att försöka smuggla in 90 ton smör i Norge. Han skulle tydligen ha sålt smöret för över 1000 NOK kilot! Man blir ju mörkrädd!

Men den norska staten har självklart ett ess i rockärmen. Man har även ruckat på principen om 0-import av mejeriprodukter och  en order på över 300 000 ton smör från Belgien är på väg denna veckan.

Mina finanstips denna veckan:

Smöra för alla norrmän du ser och erbjud mejeriprodukter, för det lär sälja som smör i solsken. Mer kortsiktig vinst?

Pantsätt hem, hus och vovve och köp aktier i belgiska smörföretag genast, eller gå direkt i fängelse utan att passera gå!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0