Betraktelser och söndagsmiddag!

Nu kommer en rekommendation för alla er som har planer på att åka till Malmö.

Jag befann mig där i helgen tillsammans med min fd tränare Christian Thomasson. Han hörde av sig som hastigast i torsdags och undrade om jag ville följa med ner till Malmö och se på friidrottstävlingar. Självklart ville jag det, alltid trevligt att träffa gamla vänner och se tjejerna, ur den gruppen jag har tränat, prestera! 

Vi tog i vart fall den här resan som en kombinerad nöjesresa och friidrottsresa, vilket innebar att vi spenderade en del tid inne i Malmö centrum också. Här har Malmö verkligen lyckats, för Malmö centrum är väldigt mysigt. Den långa gågatan som passerar alla torgen gör att staden får en puls, blandat med en slags gemytlighet. Ett annat tecken på puls och storstadskänsla är när man befinner sig på Gustav Adolfs Torg och blickar upp mot Sydsvenskans stora logga, rakt över ett hustak. Stiligt och helt i klass med Jyllandspostens version på Rådhusplatsen i Köpenhamn.


Notera Sydsvenskans logga i vänstra hörnet!


Ett annat torg som verkligen utmärker sig är Lilla torg, vilket får Lilla torg i Halmstad att framstå som ett skämt. Här har man lyckats skapa det som många svenska städer saknar. Ett riktigt torg där restaurangerna får ligga runt omkring och ett torg som i första hand är människornas och inte bilarnas. En oas för avkoppling på sommaren, en plats där gemyt skapas genom de tätt kringliggande restaurangerna. Här känns som en idealisk plats att sitta om det går bra för Sverige i fotbolls-VM. Här kan man på något sätt känna en känsla av samhörighet och höra människor vara entuiasmerande.


Lilla Torg! Folkets torg! En känsla av kontinenten.


Den lång gågatan genom Malmö avslutas vackert i hamnen. Står man på Stora Torg och blickar ner längs gågatan mot hamnen. Man ser inte hela hamnen utan mer döljer sig bakom de sista husfasaderna. Men den blicken man får av havet och hamnen är tillräckligt för att man skall kunna sätta sig in i hur romantiskt ett älskande par kan avsluta en promenad på Malmös gågator ner mot hamnen, en varm sommarkväll när solen sänker sig i väster i ett rosa skimmer och blänker mot husfasaderna.


Den stora rekommendationen är i alla fall söndagsmiddagen som jag och Christian åt igår, tack vare rekommendation från Linn Zetterström-Persson. Tack så mycket Linn!

Rådhuskällaren i Malmö. Lägg det på minnet om ni har vägarna förbi Malmö. Vilken restaurang helt enkelt! Den är inte lätt att upptäcka där den ligger på Stora Torg eftersom skyltningen är aningen dålig. Men med logikens hjälp hittade vi dit, och logiken var att den stora pampiga byggnaden i mitten rimligen bör vara rådhuset och då måste ju restaurangen finns i närheten ju närmare vi går. Efter logikens alla regler så ligger självklart rådhuskällaren nere i källaren på Rådhuset!

Vad som bjuds på en söndagseftermiddag är vad de kallar för Filéfrossa. Det är precis vad det låter som också kan jag lova er. Här finns oxfilé, fläskfilé och kycklingfilé tillsammans med en kock som skär upp det åt dig på beställning. Det bästa av allt, du får äta precis hur mycket du vill! Det är alltså bara att återvända till kocken som gladeligen skär upp nya bitar till dig när du är färdig. Du har tre olika sorters sås att välja bland, Rödvinsås, hemmagjord Bearnaisesås och någon specialgjord sås. Rödvinssåsen smakar dessutom verkligen rödvin vilket helt klart lyfter fram exempelvis fläskköttets karaktär och smak.

Till detta kan du välja mellan hemmagjord potatisgratäng eller ugnsgjorda potatisar. Som om det inte var nog har de ett mycket fint salladsbord där man hade kunnat äta sig mätt bara på det. Där finns tre olika sorters sill som ingår i salladsbordet, varav en sort är hela sillar! Bröd á la skuren baguette finns att tillgå förstås och personalen håller mycket god klass. Är du inte mätt när du har gott därifrån, då har du inte njutit av Rådhuskällaren! För på Rådhuskällarens filéfrossa skall man bara koppla av och njuta i den vackert inredda källaren. Här får en middag gärna ta två timmar, för det är livskvalité man ger sig själv.

5/5 Rådhuskällaren om du känner att du vill lägga ut 199:- på en söndagsmiddag i Malmö!


En kock på Rådhuskällaren som alltid står redo att skära upp ny oxfilé åt dig!

Rådhuset i Malmö, ingången till Rådhuskällaren är på höger sida på bilden! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0