Åtminstone lite rätt för en gångs skull!

Så förbannat skönt att få ropa ut på läktarn när IFK gör mål!!! Självklart ännu mera förbannat skönt att få jubla när de vinner också.

2-1 till IFK Göteborg och Tobias Hysén satte spiken i kistan efter att blåvitt legat under med 0-1. Det är bara att konstatera att tobias Hysén är allsvenskans bästa forward, för ingen kan vända som han i så högt tempo och har så bra bollbehandling och så kliniska avslut under högt tempo. Kan låta väldigt vinklat att skriva så, men se honom in action och ni förstår själva. Han var minst lika bra när han spelade för Djurgårdens IF och när han var med i den magiska 2-2 matchen mot Juventus för 6-7 år sedan.


Underbara Tobias Hysén!

http://www.youtube.com/watch?v=W6Y3xd7h4kM se själva och tänk på att det är Juventus de spelar mot och att Gianluigi Buffon står i målet.


Lika underbart är det i alla fall att få höra Schytts "Heja Blåvitt" varje gång IFK gör mål!



Schytts spelade in en LP 1976 som kom att heta "Änglalåtar". Skivan var en hyllning till IFK Göteborg som åter igen tagit steget upp i Allsvenskan efter att ha ramlat ur den 1970. Märk väl att samma blåvitt vann Allsvenskan 1969 tränade av Bebben Johansson och försvann alltså ur densamma 1970 efter en avgörande match mot Örebro Sk där blåvitts supportrar skämde ut sig genom att lyfta loss målet i ren frustration.

1976 hade i vart fall IFK ett lag med hemvändande gamla proffs som man hade lyckats knyta till sig. Ove Kindvall, mannen som avgjorde Europacupfinalen 1970 för Feyeernord, Ralf Edström som var firad hjälte i VM 1974 och Björn Nordqvist som då hade världsrekordet i flest antal landskamper. Dessutom fanns en ung Torbjörn Nilsson med i det laget. Vi vet alla hur det gick för blåvitt sen, åtskilliga SM-guld, 2 UEFA-cupvinster och mängder av framgångar i Europacupen och Champions League.


Ove Kindvall!

På skivan "Änglalåtar" fanns mängder med låtar om IFK Göteborg såklart men också lite utfyllnadslåtar från Schytts normala repertoar. I vinstdagar som den här vill jag därför lyfta fram en av dessa utfyllnadslåtar eftersom den helt enkelt bara är kult!

http://www.youtube.com/watch?v=dqMf-R_QTg4 <----- lyssna och njut! Svenskt dansband under 70-talet in absurdum, glöm inte att lyssna på den underbara refrängen "Han svarar virri, virri, virri, virri, virri, virri pom-pom"

PS HOPPAS NU ATT JAG KAN FÅ RÄTT MED ATT BILLAN VINNER MÄSTARNAS MÄSTARE NU OCKSÅ!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0