Inofficiell Officialism!

Sveriges ambassadör i Oslo heter Ingrid Hjelt af Trolle. Hon har varit ambassadör i flertalet länder och jobbat i både New York, Bryssel, Islamabad osv.

Det som är så genialt med Ingrid är att hon ju har en väldigt ärofylld titel i sin roll som ambassadör. Men kommer hon ner i matsalen på ambassaden försöker hon inte ta mer plats än någon annan och har en väldigt human inställning till sig själv och sin yrkesroll. En kvinna som jag har lärt mig mycket av, genom att få följa henne och bistå henne i hennes arbete. Man kan vara officiell och inofficiell samtidigt, det handlar mer om att vara professionell.


Därför blir den här bilden så underbar! Sveriges högsta officiella företrädare i Norge hjälper barnen att hänga upp julgranskulor i granen. Hon är Sveriges ambassadör, men hon är lika mycket Ingrid. Hade det varit en amerikansk ambassadör som hade gjort samma, då hade man nog också sätt till att bilderna kom ut i tidningarna, titta vilken human ambassadör vi har. Tänk exempelvis bilderna på John F. Kennedy som "leker" med sina barn i ovala rummet i Vita Huset! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0