Att vara den som gör det oväntade!

Tänk dig att du är en talang i fotboll. Du är ung, lovande och boende i Göteborg. Plötsligt så hör IFK Göteborg av sig och helt plötsligt spelar du i deras juniorlag. Du gör sedan allt för att försöka nå A-laget och bli en stjärna, nu när du har fått förutsättningarna.

Men, det kommer fler talanger och till slut hamnar du i ett mindre lag eftersom du inte riktigt kunde ta chansen.

Precis det hände fotbollsspelaren Hannes Stiller. En lite kantig fotbollsspelare, utan den stora tekniska begåvningen. En gammal centerforward av den gamla skolan, lite tung och kraftfull, men en kille som vet vart målet står. Han gör sällan det där lilla extra och han kommer inte att lobba in en boll från 20m. Men han är en kämpe av rätt kaliber.

Säsongen 2009 spelade Hannes i Qviding, en klubb som ständigt överpresterar med tanke på sina förutsättningar. Dock har de aldrig nått bättre än att vara ett halvbra lag i superettan, den näst högsta serien i svensk herrfotboll. Med andra ord blev inte Hannes direkt rik på sitt fotbollsspelande, utan arbetade extra som fritidspedagog.

Men, 2009 var IFK Göteborg inne i en guldfajt ånyo. Några spelare hade lämnat truppen under säsongen och man behövde fylla på med nya spelare. Plötsligt kom någon att tänka på Hannes Stiller, som tidigare hette Tobiasson. Killen som tidigare var uträknad i IFK.

Han lånades in helt oväntat från Qviding, som då slogs i bottenstriden av superettan. Hannes var tvungen att begära om tjänstledigt på sin skola. Nu skulle han helt plötsligt spela svensk toppfotboll som 31-åring. Många var det som undrade varför blåvitt lånade in en 31-årig forward från ett bottenlag i en lägre serie. Det skulle dock visa sig att det var ett succélån. Hannes petade in 6 mål den halva säsongen och var i allra högsta grad delaktig till att IFK så när vann guldet 2009.

4 säsonger senare har killen varit med i blåvitt och varvat mellan att vara ordinarie och sitta på bänken. Han har varit skadad och uträknad på grund av sin ålder. Inför säsongen värvade IFK en hel drös med dyra nyförvärv, som jag tidigare skrivit. Hannes syntes med andra ord vara längre ifrån en startplats. Mycket riktigt har han inte fått chansen att starta den här säsongen, utan gjort små enstaka inhopp. Tills....

...Det har gått lite grus i masikenriet för IFK under inledningen av säsongen, bland både backar och forwards. Det har varit svårt att få in bollen och efter att jättetalangen Robin Söder har spelat väldigt fin fotboll, men visat upp en usel förmåga att göra mål, fick till slut Hannes Stiller chansen från start mot Åtvidaberg.

Vad tror ni den 33-årige, uträknade fritidsledaren, gör? Han går in och gör 2 mål och vinner matchen för IFK Göteborg!


Man är nog aldrig för gammal om man bara har viljan. Killen som kallas för Killer Stiller har mycket kvar att ge i IFK Göteborg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0