Smärta i ett IFK-hjärta!

Efter att ha sett storsatsande IFK Göteborg i säsongens första match mot bottentippade Syrianska FC värker det på allvar i ett blåvitthjärta. Jag får hoppas att detta var generalrepetitionen som man inte kan dra allt för stora växlar av. En generalrepetiotion där man trodde att alla saker fanns på plats, men insåg att det saknades detaljer i sceninredningen för att det skall se riktigt trovärdigt och bra ut.

Nu fick vi se ett skådespel av ett lag som glömde tajmingen i replikerna och inte upptäckte missarna i sceninredningen. "Det skulle ha varit någonting där" är väl meningen man får sammanfatta matchen med som slutade med 2-1 till Södertäljes bidrag till Fotbollssverige. Ett tillägg skall vara att IFK ledde matchen i halvlek med 0-1 och övertygade stundtals, men hade lika gärna kunnat släppa in en boll.

I andra halvlek saknades det både skruvar och muttrar i spelet som inte höll alls när det utsattes och utsatte sig självt för press. Två komponenter som har funnits med bland skådespelarna i flera föreställningar utan att bidra till föreställningens trovärdighet. Erik Lund, med bollbehandling som en 10-åring i många lägen, och Hjalmar Jonsson som för flera år sedan skulle ha lämnat laget. Där har vi de två största faktorerna till att IFK Göteborg förlorar matchen idag. Avsaknaden av tajming beror istället helt och hållet på att IFK förfogar över allsvenskans kanske långsammaste backlinje, där backarna ständigt måste hålla tungan i mun för att inte få leka följa John med motståndarnas offensiva krafter.

Anledningen till varför inte IFK vinner matchen är enkel att se i den här matchen. IFK förfogade över 13 avslut på mål, varav ett gick i mål, utöver dessa hade man 11 hörnor och 14 frisparkar varav i princip ingen gick på mål. Lägg därtill antalet 30-tal inlägg av långbollskaraktär som ingen gjorde någonting med.

IFK var länge precis lika stillastående och gjorde precis likadana misstag i pressade stunder som IFK har gjort i en 10-årsperiod när inte spelet stämmer.

Tack Daniel Sobralense för målet. Men snälla IFK ge oss den riktiga föreställningen på måndag och se över skådespelaruppsättningen är ni snälla!


Tack så mycket Erik Lund för dagens insats, vi behöver dig lika lite i startelvan denna säsongen som föregående säsonger!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0