Varje paradis har sin orm!

Som en ren avkoppling har jag nu fastnat för den gamla jättesåpan Dynastin! En slags ripp-off på Dallas, men om möjligt mycket mer kontrasterande då den absoluta mega-miljardärseliten beblandar sig med "radhusamerikanerna".

I Dynastin regerar Blake Carrington, den oändligt rike oljemagnaten som kan köpa sin fru ett helt rum med blommor bara för att be om ursäkt. Mannen vars inställning är att när det är kris så måste saker och ting kosta ännu mer och vara ännu dyrare för att inte ge sken av att det faktiskt är kris!

Till denna familj kommer den vackra Krystale som gifter sig med Blake. En före detta sekreterare i Carringtons företag. Hon hade tidigare ett förhållande med den givmilde och rakryggade Matthew Blaisdale.

Blaisdale är "radhusmamerikan" och tidigare mycket duktig geolog och rådgivare för Carrington. Den vänskapen bryts dock snabbt när Blake får reda på det tidigare förhållandet mellan Krystale och Matthew. Som om inte det vore nog, har Blaisdales fru befunnit sig på mentalsjukhus i 2 år, som Matthew av ren kärlek bekostat för henne. Han hämtar hem henne igen och de försöker att börja om, det blir dock problematiskt eftersom Blaisdale är hemligt förälskad i Krystale.

Med andra ord är intrigerna rakt igenom komplicerade och det trampas på tår till höger och vänster. Det hade nog flutit på bra, om det inte vore för ormen i paradiset, Blakes dotter Fallon. Hon som är extremt bortskämd, vill ha pengar och har ett stort oidipuskomplex mot sin far. Det är genom Fallon som saker och ting når fel öron, det är genom hennes små giftpilar i bakgrunden som intrigerna hopas sig. Den vackra drygt 20-åriga kvinnan som inte tvekar till att använda sex som ett vapen för att skaffa sig fördelar.

Addera dessutom till Blakes homosexuella son Steven, som Blake skäms för. Han är hemligt förälskad i en man, dock vet alla att han är homosexuell, vilket inte ses med blida ögon, mer än av Matthew. Dock artar det sig inte bättre än att Matthews fru, som suttit inne på mentalsjukhus, tyr sig till Steven då hon förstår att de båda känner sig utanför. Vilket sedan resulterar i att de inleder en kärleksrelation, detta trots att Steven är homosexuell, men söker svaret på om det är fel att vara det.



Said enough? Jag är fast!
Ormen Fallon Carrington!

Kommentarer
Postat av: Christian Thomasson

Jag följde egentligen inte Dynastin men Joan Collins aka Alexis Carrington och hennes eviga fighter mot Linda Evans och den första riktiga TV-bitchen?

2012-09-22 @ 19:48:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0