Herr Juholt klev av!

Till sist fick den gode Juholt stämpla ut som partiledare för Socialdemokraterna. Som partiledare måste man inse att det inte går att sätta ett personligt vendetta mot pressen framför partiets välbefinnande. Det är ett tecken på bristande ledaregenskaper och att man kommit till på en tjänst vid helt fel tillfälle.

Bakom herr Juholt har övriga frontnamn redan pantat bort sig, eftersom de visat alla möjliga former av misstänksamhet, oenighet, försök till personlig vinning... De har inte på något sätt skött sig bättre än Juholt själv.

I min värld behövs det en naturlig ledare för Socialdemokraterna, en ledare som har auktoritet p.g.a. sitt kunnande och inte för vad han förväntas säga i pressen. Det räcker inte att stå i riksdagen och säga "herr Reinfeldt du ljuger när du säger att erat parti inte monterar ner välfärden!"

Det krävs en person som talar om vart man vill att Sverige skall gå och om övriga uppfattningar strider mot den uppfattningen skall det bemötas med än ännu större ökad tro på den egna visionen framför att tala om hur fel de andra visionerna är. En ledare skall dessutom vara såpass kunnig och påläst att om han yttrar sig, då lyssnar de andra, för de vet att det inte är tomma ord.


Jan Eliasson, är den som borde peka ut riktningen för Socialdemokraterna!

Jag kan bara tänka mig en sådan person inom Socialdemokraterna! Han må fylla 72år 2012 men Jan Eliasson, f.d. utrikesminister och ordförande i FN:s generalförsamling. Det är en ledare som människor såväl internationellt, som nationellt skulle lyssna på. För när Jan Eliasson talar, då vet man att har underlag för det.
Han är ingen långsiktig lösning, men han är en enande och seriös kraft. Det handlar om att återskapa förtroende för socialdemokratin, det är där Jan Eliasson skall träda in. När han senare lämnar över ansvaret skall det vara till en ledare i hans anda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0