Äntligen!

Kan tänkas att det är en aning sent att skriva detta, men lever man ett liv fyllt av jobb så är det bara att ta de chanser man får.

Visst var Loreen helt fantastisk i Baku? Jag menar, det är inga lätta toner och tonövergångar hon har i den låten. I det avseendet är hon en fantastisk artist. Är det inte riktigt det vi har saknat när vi har skickat artister till Europa många gånger? Ta en sådan kille som Erik Saade exempelvis, han är en duktig artist, men hade han kunnat sälja in popular ensam på scen utan massa dansare som lekte Ganesha med honom? Eller utan glasrutor som skulle spräckas? Vad jag menar är att Loreen är en av de få artister som faktiskt stod där helt ensam och sög in allt blickfång än då. Nog för att det dyker upp en dansare de sista 30 sekundrarna, men egentligen är hon ensam. Det är artisteri och det talar också om hur bra låten och framförandet är.

Skall jag vara ärlig så var det, tråkigt nog, aldrig riktigt spännande när omröstningen väl satte igång. Snarare mer förvånande och till slut blev det självklart, så självklart att när Italien valde att ge Sverige 0 poäng som enda land, kändes det nästan lite korkat. Hur kan det vara korkat egentligen? Är inte det ett exempel på hur människan fungerar, att man väldigt snabbt rullas in i positiva strömmar så att man tar de för givna. Det vore ju dessutom väldigt lättvindigt att vifta bort italienarna med att säga att de inte vet vad bra musik är! Det vore en av de mest fundamentala lögnerna någonsin i så fall.

Sanningen skulle väl istället vara att Norge är det landet med sämst musiksmak, sett med Eurovisionögon, eftersom de har 11 sistaplatser i tävlingen och därmed har en inte allt för smickrande ledning i den kategorin. Vi ifrågasätter däremot aldrig Norge och deras omtänksamma 12-poängare.



Nej, jag nöjer mig med att konstatera att det här var stort och att det är en fantastisk seger! Låt oss hoppas att Loreen inte går samma öde till mötes som Charlotte f.d. Nilsson, att hon blir mer känd som person framöver än för hennes musik. Då kanske hon drabbas av Perellihybrisen att hon måste ställa upp i Melodifestivalen igen för att väcka liv i en död karriär. När hon sedan går och vinner, mer på sin person än på sin låt, då har Europa för längesedan glömt henne.

Lycka till i framtiden Loreen! Ge Eurovision till Göteborg nu, det var Stockholm sist och Malmö dessförinnan. Ring dessutom upp Harald Treutiger igen och säg här har du ett Eurovision i Göteborg, ta det i hamn!



När Eurovision hölls i Malmö 1992. Spola fram till 5.23 fram i klippet för att se Harald Treutigers störsköna insats som programledare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0